TÜRK SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI PARİS UNESCO’DA ULUSLARARASI BAŞARILARINI ANLATTI

1,918
18 Mayıs 2018 tarihinde Tansu Sarıtaylı tarafından eklendi

UNESCO’nun Fransa’nın başkenti Paris’teki genel merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, Türk sivil toplum kuruluşlarının uluslararası başarısı konuşuldu.Türkiye Daimi Temsilciliği, UNESCO’nun Fransa’nın başkenti Paris’teki genel merkezinde, “Türk Sivil Toplum Kuruluşlarının Eğitim Konusunda Nitelikli Faaliyetleri” adı altında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını, Türkiye’nin UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Altay Cengizer yaptı. Toplantıya katılan üç Türk sivil toplum örgütü temsilcisi sırasıyla yaptıkları çalışmalar ve faaliyetleri hakkında bilgi veren birer konuşma yaptı.         Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gönül seferberliğiyle kurulup büyüyen Zeytin Çekirdekleri Çocuk Orkestrası ve Korosu’nun çalışmaları ve amacını, bu kuruluşun genel sekreteri Zeynep Gül Gürsoy anlattı. Gürsoy, en son olarak koronun Paris’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Paris’teki Türkçe dersini katılan Türk öğrencilerle birlikte Türkçe ve Fransızca eserleri seslendirdikleri bir konser verdiklerini anlattı.

Around-n-over Vakfının Başkanı ve Doğa Sporcusu Erden Eruç ise yaptığı konuşmada, “Ben şu anda dünyada öncü Yunus bekçisiyim, 15 adet Guinness dünya rekorum var. Tarihte ilkleri başarmış birisiyim ve yeni rekorlara hazırlanmaktayım. Yaptıklarımı, kas üzerine yapılan yolculukları, ders olarak nitelenen tecrübelerimi oturduğum bölgede kurduğumuz vakıf kanalıyla çocuklara iletmekteyim. Bu vakıf çalışmalarım ve kas hücre yapan yolculuklarım devam edecek. Umarım yeni rekorlara vesile olacak sponsorluklar da gelir” ifadelerine yer verdi. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın kuruluşunda yer alan, daha sonra Toplum Gönüllüleri Vakfı’nı kuran ve 2012 yılında da Sen de Gel Derneği’nin kuruluşuna öncülük eden İbrahim Betil, “Ben Türkiye’de birçok sivil toplum kuruluşunun çalışmalarına katıldım halen de devam ediyorum. Pek çok vakıf ve dernekte kuruculuk yaptım. En son 6 sene önce yeni kurduğumuz bir dernek olan Sen de Gel Derneği, bugünkü toplantıda bunu anlattım. Az gelişmiş ülkelerde sürdürülebilir kalkınma projeleri yapabilmek amacıyla Gambia’da ve Senegal’de insanların enerjisini sürdürülebilir kılabilecek şekilde projeler hayata geçirdik” dedi.

Suya erişmek imkanı olmayan 10 çocuktan birinin öldüğü, açlıktan insanların yemeye ulaşamadığı, günde bir öğün pirinç ile beslendiği bir dünyada bir değişim oluşturabilmek amacıyla projelerine Gambia’da başladıklarını aktaran Betil, “Yardım projelerimize Senegal’i de ekledik ve bugüne kadar birçok köyde yeni su kuyusu açarak, eskimiş çalışmayan kırılmış su kuyularını rehabilite ederek 115 bine yakın insanın yaşamına su getirebildik. Ayrıca kadın tarlaları yaptık kadınların sebze üretebilmeleri ve ürettikleri sebzeleri sulayabilmeleri için kuyular kazdık, güneş sistemiyle oradan su dağıtım sistemi yaptıklarını anlatan Betil.

sözlerini şöyle sürdürdü. Evlerde aydınlık yok oturdukları ortamlarda güneş enerjisiyle koyduğumuz panellerle evlere ve yaşam ortamlarına aydınlanma sistemleri getirdik. Hayvancılık projesi yaptık devam ediyoruz. Balık projesi ve son 6 yılda yaptığımız projelerle çeşitli bağışçıların destekleriyle 360 binden fazla insanın yaşamında sürdürülebilir bir değişim oluşturduk. Biz bir yardım kuruluşu değiliz, kimseye makarna dağıtmıyoruz, yiyecek dağıtıp onları dilenciliğe alıştırmıyoruz. Onların enerjilerini harekete geçirebilecek ve yaşamlarını sürdürebilecek şekilde ihtiyaçlarını dinleyip o projeleri gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Kategori

Yorumunuzu Ekleyin

E-mail adresiniz yayınlanmayacak.

30 + = 32