BEYİN CERRAHİ PROF.DR.İSMAİL HAKKI AYDIN FRANSA’DİTİB’DE KONFERANS VERDİ

512
31 Ekim 2023 tarihinde Tansu Sarıtaylı tarafından eklendi

Fransa DİTİB’de, Prof. Dr. İsmail Hakkı AYDIN “ İnsan Beyninin Sınırsızlığı ; Din, Bilim ve İslam ” üzerine Fransa DİTİB Konferans salonunda konferans verdi.Fransa Din Hizmetleri Müşaviri ve Fransa DİTİB Başkanı Dr.Bayram Demirtaş’ın açış konuşmasından sonra kürsüye gelen, Prof. Dr. Aydın’ın verdiği konferans büyük bir ilgi gördü. Salonu dolduran dinleyicileri, yaptığı konuşmayla kimi zaman güldüren kimi zaman da düşündüren konuşmacı Aydın, kürsüden alkışlarla uğurlandı.

Prof. Dr. Aydın, salonda konferansı dinleyenlere, kalemi defteri çıkarın not alın ” dedi. Alim unutur kalem unutmaz bunu bilin diyen konuşmacı Aydın, bana siyasi düşüncemi daha doğrusu hangi partiden olduğumu soruyorlar. Benim partim ilimdir “dedi. Prof. Dr. Aydın, sık sık salonda ki dinleyenleriyle diyolağa girip, konferansın sıkıcı olmasından neşeli ve aktardığı bilgilerle ilgi çekici duruma getirdiği konferansında, dinleyenleri okumaya ve çocuklarının da kitap okumaya yönlendirilmesi tavsiyesinde bulundu.

Beyin Cerrahı Prof.Dr.İsmail Hakkı Aydın “ İnsan BeynininSınırsızlığı ; Din, Bilim ve İslam ” adlı konuşmasının başında düşüncenin zaman algısına odaklanarak “Hiçbir an bir diğer anın tekrarı değildir. Yunan Filozof Heraklitos dediği gibi “Aynı nehirde iki defa yıkanılmaz.” Zaman bir andır ve biz de oradan geçiyoruzdur. Allah ilk olarak matematiği yarattı, sonra zamanı ve en son da maddeye yarattı. O yüzden devamlı bir değişim ve dönüşüm halindeyiz.” dedi.

Hiçbir an tekrar edilmemektedir. Beyin de böyle çalışır. Biyolojik olarak bir saniye önceki biz, biz olmadığımız gibi, beynimiz ve düşüncelerimiz de böyle çalışır diyen Aydın; “Allah Kur’an-ı Kerim’de “Biz her şeyi bir ölçüyle yarattı” demiştir. Matematik üzerine yaratılan bir kâinattan söz ediyoruz. Ancak zaman izafidir. Bir andır ama o da değişiyor. Bu sebeple bir an, diğerinin tekrarı olamaz.

İlim ve bilim alanında ismi bilinen bir çok bilgin ve alimin isim ve ürettikleriyle örnekler veren Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, 2500 yılının insanının ölümsüzleştirilmek üzere veya yedek organıyla yaşayacağı üzerine çalışmalar yapıldığını bunun için de insan genlerinde oynamalarla bunu gerçekleştirilmeye çalışıldığını “söyledi

Kainatın da an gibi tekrar olmadığını ve her saniyeye değiştiğini vurgulayan Aydın; “Bizim de bu aleme gelişimizin gayesi katkı sağlamaktır. O halde sadece bir an varsa o an içinde katkı sağlamak zorundayız. Yokluğumuz bu alemde eksik hissedilmiyorsa varlığınız bu aleminde sırrında yoktur. Bu sebeple çocuklarımızı bu aleme, bilgiye katkı sağlamak için yetiştirmek zorundayız.” dedi. Bunu sağlayabilmek için de zamanın, anın devamlı değiştiğini ve asla tekrarının gelmeyeceği bilincini öğretmek, anlatmak olduğunu dile getirdi.

Eski alimlerin matematikten sanata, astronomiden felsefeye kadar çok yönlü olmalarına vurgu yapan Aydın; “Katkı sağlamak, dünyada iz bırakmak için bilimi küllî ve faydacı, insanların bekasına fayda sağlamak amacıyla kullandıklarını.” ifade etti.

Aydın; “Bugünkü Nobel Ödülü’nün adını aldığı Nobel, Ölüm Tacı anlamına gelir ve savaşlarla başlayan ölümcül bilimin atası olmuştur.” ifade ederek ailelerin çocuklarını bilime yöneltmeden önce gönül terbiyesinden geçirmesi ve aleme katkı sağlamasında öncülük etmeleri gerektiğini dile getirdi.

Akılın aslının bağ kurmak yani ilişkilendirmek olduğunu ifade eden Aydın; “Kur’an-ı Kerim’den çıkardığım 5 öğretim esası vardır: Geçmişi dikkate almak, bir ufka sahibi olmak, geçmiş ve gelecek arasında bağ kurmak, güncele çare bulmak ve sonuncusu tüm bunlar için düşünmek, akıl yürütmek, çalışmaktır. Bunlar her insan için farzdır, yeteneği ve mesleğine göre uygulanır.” dedi.

Kategori Tag

Yorumunuzu Ekleyin

E-mail adresiniz yayınlanmayacak.

+ 37 = 41