PARİS’TE AZERBAYCAN DİASPORA DAYANIŞMA GECESİNDE “BALABAN JAZZ “KONSERİ

733
29 Aralık 2021 tarihinde Tansu Sarıtaylı tarafından eklendi

Paris’teki tarihi Protestant Kilise’sinde Dünya Azerbaycanlılar dayanışma günü dolayısıyla Azerbaycan Diasporası Vakfı tarafından düzenlenen Azerbaycanlı Sanatçı Alafşar Rahimov’un muhteşem « Balaban Jazz Konseri «

Azerbaycan Diaspora vakfı FSAD’ın organize ettiği Paris’teki tarihi Protestant Kilisesi « L’Oratoire du Louvre « düzenlenen konser öncesi Azerbaycan Diasporası Vakfı Başkanı Akram Abdullayev ile Azerbaycan’ın Paris Büyükelçisi Rahman Mustafayev, günün önemine ilişkin birar konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından Azerbaycanlı sanatçı Alafşar Rahimov ve beaberindeki müzisyenler muhteşem bir jazz konseri verdiler.

Covid-19 salgını tedbirlerinden dolayı çok kişinin kalabalık ortama girmediği bir zamanda düzenlenen Balaban Jazz konresi beklenenin üzerinde bir izleyici buldu. Tarihi kilisenin salonunu dolduran izleyicilere Azerbaycanlı Balaban ustası Alafşar Rahimov ve beraberindeki müzisyen ler uzun süre hafazalardan silinmeyecek bir konser verdiler.

Balaban Jazz konseri için sahneye gelen müzisyenler Balaban Alafşar Rahimov,Piano Etibar Asadlı,Gitar Kevin Lazakis, Basgitar Guy Bernfeld ve davulda Noam İsraeli , alkışlar arasında sahnedeki yerlerini aldılar.

Jazz konseri proğram sırasına göre Halk şarkısı Sarı Gelin ile başladı, Üzeyir Hacıbeyli’nin Arşın Mal Alan’ın ardından Alafşar Rahimov ile Etibar Asatlı’nın Flam’yla devam etti. Etibar Asadlı’nın Roads’ını seslendiren müzisyenler Neşet Ertaş’ın Leylam’ı onu takiben halk şarkısı Feridem ve Alafşar Rahimov’un Panik’i izleyiciye sunuldu. Etibar Asadlı’nın Özveri parçasını seslendirip ardından halk şarkısı Kara kaşların kalem ve son olarak da anonim Lotus şarkısını seslendirdiler.

Sanatçı Alafşar Rahimov, Balaban ile başlayan konserde yer yer zurnayı da yer verip Jazz müziğini farklı şekilde kilisenin salonunu dolduran jazz severlere İtibar Asadlı ve arkadaşlayırla balaban ve zurnanın zenginliklerini müzikseverlere hissettirmek için etnik ve jazz müzik arasında adeta kültürel bir köprü kurdular. Bu köprü ile farklı dillerden, dinden, ırktan gelen insanlara müzikle bir arada yaşamanın mümkün olduğu duygusunu aktardılar.

Kategori Tag

Yorumunuzu Ekleyin

E-mail adresiniz yayınlanmayacak.

+ 42 = 51