PARİS’TE KENDİ HAYAL ALEMİNİ ÇİZEN NİĞDELİ RESSAM

891
17 Aralık 2022 tarihinde Tansu Sarıtaylı tarafından eklendi

Paris’te kendi Hayal Alemini Çizen Niğdeli Ressam. Paris’te yaşayan Niğdeli Ressam Dinçer Erke; Paris’te Pandemi sonrası yeni sergisini açtı. Uzun zamandır yaşadığı ve çalışmalarını sürdürdüğü sanat dünyası başkenti Paris’te daha evvel çeşitli galerilerde eserlerini sergileyen ressam Erke, her zaman olduğu gibi yine kendi hayal alemini kurgulayıp çizip sergilemiş.

Bu gördüğünüz şekil transparan, şeffaf camekanda protatif örnek uzaylıyı dünyalılara getirip takdim ediyor. Uzaylılar da dünyadan diyet almak için birbirleriyle karışmak için bir karşılaşma yapıyorlar. Hangimiz dünyalı hangimiz uzaylı karıştığımız zaman belli olmuyor. Bu konu yani uzaylılar konusu beni çok ilgilendiriyor.

Ressam Dinçer Erke, Uzaylılar üzerinden, günümüz toplumuna çizgileriyle ve kurguladığı hayal dünyasıyla insanlığa hizmet etmenin kendince yolunu çizdiğini ifade etmeye çalıştığını dile getiren Ressam Erke, uzaylılar üzerinden yine silahlanıp insan katliamlarına yönelen düşüncelerini bu tema altında çizip işlediğini görüyoruz. Çalışmalarında çok değişik bir boya tekniği kullanıyor.

Kategori Tag

1 Yorum

  • Aysel Yetis 4 ay önce

    Sevgili Niğdeli Ressam Dinçer Erke, Babanızdan,varlığinızdan yeni haberdar oldum hem üzgunum, hem mutlu, iyi ki Mersin Nigdeliler Derneginde babanıza oradanda size rastladım. Ulukışla_ Darboğaz köyüm, ilimize gelurseniz tanımak isterim. Yazar olduğunuzu duydum, naçizane ben de Bolkarların Sessiz Çığlığı Anadolu Tarbaz Ağıtlar kitabımı çıkardım.

    Yanıtla

Yorumunuzu Ekleyin

E-mail adresiniz yayınlanmayacak.