CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU’NUN BAŞDANIŞMANI PARİS’TE

435
22 Nisan 2023 tarihinde Tansu Sarıtaylı tarafından eklendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP ) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Avrupa’dan Sorumlu Başdanışmanı Dr. Sadetten Kılıç, ” Ben Paris’te görüştüğüm farklı topluluklar ve farklı kişilerle yaptığı konuşmalarda, şu anda salonda olduğu gibi CHP’liler, Saadet Partililer, İyi partililer, hatta Ak Partililer ve MHP’liler sorunsuz bir şekilde bir arada 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimleri rahat bir şekilde konuşabiliyorsunuz bu sevindirici bir durum ” olarak değerlendirdiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP ) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Avrupa’dan sorumlu başdanışmanı Sadettin Kılıç, konuşmasında ” Ben Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı Adaylığının ötesinde sayın Cumhurbaşkanımız diyoruz ve inanıyorum 13’ncü Cumhurbaşkanı Sayın Kılıçtaroğlu olacaktır. Şimdiden hayırlı olsun diyoruz.

Cumhurbaşkanımızın Avrupa’daki ülkelerden sorumlu başdanışmanı olarak karşınızda bulunuyorum. Biz burada na yapıyoruz ? Neden buradayız, bu çalışmaları niye yapıyoruz ? Kısaca onu aktarmak anlatmak istiyorum. Bu arada Saadet Partimizin değerli başkanı ve yönetimden arkadaşlarda aramıza katıldı. Ben bunu bir güç olarak görüyorum.

Nasıl ki 74 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile o gün ki Saadet Partisi bir araya gelerek Kıbrıs’ta çok önemli bir başarı elde ettilerse, bugün biz bir savaş ortamında değiliz. Biz barış ortamındayız ,biz huzur ortamındayız. Ama Saadet Partimiz, Devam Partimiz, Gelecek Partisi, İyi Parti ve diğer işte Demokrat Partiyle 6. ittifako oluşturan Millet ittifakıyla birlikte biz yeni bir destan yazacağız inşa’allah “dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP ) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Avrupa’dan Sorumlu Başdanışmanı Dr. Sadetten Kılıç, Paris’te CHP adına bir dizi ziyaretlerde bulundu. Farklı kesimleri ziyaret eden Kılıç, CHP’nin ve Kılıçdaroğllu’nun Cumhurbaşkanlığı seçildiğinde ülkeye yapacağı düşüncelerini şu şekilde dile getirdi. Türkiye’deki Siyasi düşünce, yıllarca Avrupa’da çalışan vatandaşlarımızı ülkeye döviz gönderen vatandaşlar olarak gördü. Son yıllarda bu düşünce biraz olsun değişti. Ama şemdilerde de oy potansiyali olarak bakıyorlar “dedi.

Paris’teki sivil toplum örgütü temsilcileri ile görüşmelerde bulunduğunu ifade eden Kılıç, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile Milletvekili Genel seçimleriyle ilgili bilgiler verdi. Kılıç, ” bende sizler gibi yurtdışında yaşamış biri olarak sizlerin sorunlarını yakından biliyorum, bundan dolayı da sizlerle bir araya gelmeyi bundan dolayı istedim “şeklinde konuştu.

Kategori Tag

Yorumunuzu Ekleyin

E-mail adresiniz yayınlanmayacak.

84 + = 85